Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Προφιτερόλ



Υλικά:

500γρ σαντιγί
40 σουδάκια μικρά
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
5 κροκάδια
300γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση:

Βάλτε τη σαντιγί σε κορνέ με λεπτή μύτη, τρυπήστε και γεμίστε τα σουδάκια. Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα κροκάδια. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και βράστε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, να πήξει. Ρίξτε τη λιωμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος κι ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν με την κρέμα. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ. Στρώστε τα σουδάκια σε σειρές μέσα σε ένα μπολ ή ποτήρι, περιχύνοντάς τα με την κρέμα σοκολάτας. Καλή επιτυχία!

Σημείωση:
Φυλάξτε το γλυκό στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.



Πηγή: Συνταγές Βέφας Αλεξιάδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου